Noves guies d’alimentació infantil de la generalitat de Catalunya

catering escolar

Noves guies d’alimentació infantil de la generalitat de Catalunya

L’agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) té l’objectiu de vetllar per a la millora de la salut individual i col·lectiva aplicant polítiques de promoció per a la salut i prevenció de la malaltia, de protecció i vigilància de la salut, de seguretat alimentària i de salut laboral.

Al llarg dels anys han redactat diverses guies per a l’alimentació saludable en diferents grups de població, el 2017 va sortir la “Guia d’alimentació saludable en l’etapa escolar”, que té l’objectiu de facilitar a les famílies, als centres educatius i als serveis de restauració escolar eines per preparar acuradament les planificacions alimentàries i alhora promoure hàbits alimentaris saludables entre la població infantil.

Les principal novetats que recull la guia són:

  • Reducció de carns vermelles i processades

  • Increment de les llegums i aliments integrals

  • Preferència pels làctics naturals i no els ensucrats

  • Potenciar el consum d’aliments estacionals i de proximitat

  • La participació del nen en el procés alimentari, tant en cas com al menjador escolar

  • La conscienciació de la necessitat de reduir el malbaratament alimentari.

A més, ens dona exemples de com combinar els grups d’aliments en els diferents àpats del dia: Esmorzar, mig matí, dinar, berenar i sopar; i també idees per a menjars de carmanyola saludables.

En ella s’hi troben també les freqüències recomanades de grups d’aliments en les programacions de menús escolars.

Podeu consultar la guia completa al següent enllaç: http://salutpublica.gencat.cat/web/.content/minisite/aspcat/promocio_salut/alimentacio_saludable/02Publicacions/pub_alim_inf/guia_alimentacio_saludable_etapa_escolar/guia_alimentacio_etapa_escolar.pdf

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.