La Castanyada: Aprenem a fer panellets saludables!

Les festes tradicionals són un bon moment per ajuntar la tradició amb el plaer de menjar elaboracions boníssimes. Sovint, però, aquests àpats acaben sent molt rics en greixos i sucres. Avui et portem una recepta per fer panellets d’una manera més saludable! Farem panellets de pinyons, de coco ratllat, de xocolata i d’ametlla picada, i substituirem el sucre per dàtils triturats, una opció molt més saludable que el sucre per endolçar els nostres plats.

Ingredients per a la base:

 • 500g de boniato
 • 200g de farina d’ametlla
 • 1 cullerada de pasta de dàtil (2 o 3 dàtils triturats amb 1 dit d’aigua tèbia)
 • 1 rovell d’ou
 • Ralladura de llimona

Ingredients per a la cobertura:

 • Coco ratllat
 • Cacau en pols
 • Pinyons
 • Ametlla picada

Preparació:

 1. Comencem coent el boniato: al forn, al microones o bullit, tot i que al forn sempre queda més dolç.
 2. Un cop el boniato està cuit, el xafem amb una forquilla i el barrejem amb la farina d’ametlla, els dàtils triturats, l’ou i la ratlladura de llimona. Amassem bé perquè es mesclin tots els ingredients i ho deixem reposar tota la nit.
 3. El dia següent separem la massa en 4 parts.
 4. Una part la mesclem amb el cacau en pols i fem boletes. Fem el mateix amb l’altre quarta part i el coco ratllat. Les altres dues parts les rebossarem amb pinyons i ametlles picades, pintant després amb ou batut per a que quedin brillants i no caiguin els fruits secs.
 5. Per últim posem els panellets al forn durant 8-10 minuts a 200ºC, un cop passat aquest temps deixem refredar.

Després ja els podem disfrutar juntament amb castanyes i boniatos!

Bona Castanyada a tothom!

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *