Noves guies d’alimentació infantil de la generalitat de Catalunya

L’agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) té l’objectiu de vetllar per a la millora de la salut individual i col·lectiva aplicant polítiques de promoció per a la salut i prevenció de la malaltia, de protecció i vigilància de la salut, de seguretat alimentària i de salut laboral.

Al llarg dels anys han redactat diverses guies per a l’alimentació saludable en diferents grups de població, el 2017 va sortir la “Guia d’alimentació saludable en l’etapa escolar”, que té l’objectiu de facilitar a les famílies, als centres educatius i als serveis de restauració escolar eines per preparar acuradament les planificacions alimentàries i alhora promoure hàbits alimentaris saludables entre la població infantil.

Les principal novetats que recull la guia són:

  • Reducció de carns vermelles i processades
  • Increment de les llegums i aliments integrals
  • Preferència pels làctics naturals i no els ensucrats
  • Potenciar el consum d’aliments estacionals i de proximitat
  • La participació del nen en el procés alimentari, tant en cas com al menjador escolar
  • La conscienciació de la necessitat de reduir el malbaratament alimentari.

A més, ens dona exemples de com combinar els grups d’aliments en els diferents àpats del dia: Esmorzar, mig matí, dinar, berenar i sopar; i també idees per a menjars de carmanyola saludables.

En ella s’hi troben també les freqüències recomanades de grups d’aliments en les programacions de menús escolars.

Podeu consultar la guia completa al següent enllaç: http://salutpublica.gencat.cat/web/.content/minisite/aspcat/promocio_salut/alimentacio_saludable/02Publicacions/pub_alim_inf/guia_alimentacio_saludable_etapa_escolar/guia_alimentacio_etapa_escolar.pdf

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *